söndag 29 november 2009

Förstaadvent

Jag och min familj önskar alla en helt underbar förstaadvent




Skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

lördag 21 november 2009

Bullbak

och MagicBox skapande :-).

Jag vill tacka alla för de fina kommentarerna jag fick i förra inlägget Jag skall visa er hur lätt det är att göra dessa Boxar i nästa inlägg.




Ingredienser
150 g mjukt rumsvarmt margarin (inte äkta smör och inte flytande margarin)
5 dl standardmjölk
1 pkt jäst 50 gram (ej för söta degar)
1½ dl strösocker
½ tsk salt
½ dl flytande honung på flaska
½ pkt vetemjöl (1 kg)


Gör så här
Smula ner jästen i en degbunke
Strö 1½ dl strösocker över den smulade jästen.
Ljumma under tiden mjölken till 37 grader.
Rör ut jästen med mjölken, saltet och lite mjöl till att börja med.
Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. gör en fin men väldigt lös deg.

Tillsätt honungen under tiden maskinen är igång.
Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning.
Strö över lite mjöl och lägg en kökshandduk över. Låt jäsa 30 minuter!
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt!

Dela degen i tre delar.
Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm.
Bred på margarin ett tunt lager, riv mandelmassa fint över hela degen.
Avsluta med att pudra över vaniljsocker.
Vik degen dubbelt på mitten så du får storleken 15*50cm.
Skär med vass kniv 2 cm breda remosor, börja från kortsidan.
Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje “byxben” till tvinnande snoddar och på ett ganska elegant sätt gör du sedan en vanlig knut av degen! Har du långa byxben lindar du dem många varv runt varandra!

Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg och strö över flagad mandel! Grädda i 200 grader ca 10-15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.


skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

fredag 20 november 2009

Egen Magic Box

Nu har jag också fått till en egen Magic Box. Jag måste säga att det är väldigt enkelt och det finns hur mycket idér som helst på nätet




skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

onsdag 18 november 2009

Kärring onsdag

I dag var vi hemma hos Ingalill. Ingalill har börjat att göra Magic box. Gud så häftiga.





Kolla visst är de häftiga.... Tur att man har en så påhittig och en bra surfande vännina som hittar allt.
Jag glömde min kamera så jag får fota mitt eget alster till nästa inlägg.
Ha en fortsatt underbar kväll

skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

lördag 14 november 2009

Helg med bak

I dag får det bli en bak dag . Kanielbullar och muffins. I veckan var jag och Ingalill i väg till panduro, jag köpte smak tillsattser, Gräddkola och Banan.
Muffinsarna blev kanon goda med dessa smaker. Gräddkolan var den som uppskattades mest.





Grundrecept:
1. 100 g smör
2. 2 st ägg
3. 1.5 dl strösocker
4. 1 tsk vaniljsocker här bytte jag ut till gräddkolla och banansmak
5. 2 dl ekologisk mjölk 3%
6. 4 dl vetemjöl
7. 2 tsk bakpulver
8.1 nypa salt


1. Grundrecept:

2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Jag köpte en annorlunda frukt i dag en Honey Pomelo frukt från Kina som vi provsmakade, den var jätte god.
Man skalar den som en apelsin, dens konsistens är någon av en blandning av grapfrukt och apelsin.







Jag önskar er en fortsat underbar helg

skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

onsdag 11 november 2009

Snart är han här :-)





skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

tisdag 10 november 2009

Julkort Scraping

I går tog jag fram julscrapingen, det är snart dax för att skicka dessa. Jösses vad tiden går fort.


Fick gjort ett i alla fall :-S.

skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

söndag 8 november 2009

Dop & Farsdag

I dag var vi på dop hos min makes systers dotter dotter, hängde ni med?

Får jag presentera lilla Ella .

Lilla Ella bor i Norge, hennes storebror döptes i Norge och Ella i Norska sjömanskyrkan i Göteborg. Detta eftersom Ella och William har släkt både i Norge och Sverige

Utav oss fick Ella en Scrapingbok som vi bröjat scrappa i nu får hennes mamma fortsätta
När vi kom fortsatte vi med att fira lill far här hemma med tårat och en snygg tröja som ungdomarna köpt medans vi var i väg, trotts att de har hosta och inte är så krya, puss på er.
Önskar er en fortsatt underbar helg.

skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

fredag 6 november 2009

Panduro

I dag åkte jag och gubben till Panduro. Gubben ville kolla efter mallar till sin airbrush.
Jag kollade efter scrapping saker.




Vi skall på Dop på söndag så jag vill göra ett Dopkort. Det fanns en hel del rea, jag bunkra på för framtida bruk.

Kan vara kul att ha att göra när det blir kalla råa kvällar.

Kram på er allesammans och en fortsatt god helg.


skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).

söndag 1 november 2009

Julswapps deltagare

Nu har listan över vilka som ville vara med på julklapps swappen.

Skriv gärna en kommentar, väntar med spänning :-).